Életmód- és táplálkozási tanácsadás

Mente:

1. állapotfelmérés: testsúly, testmagasság, testzsír százalék, BMI,derék- csípőarány, testalkat analízis, vérnyomás, arcdiagnosztika, egyéb paraméterek (vércukor, koleszterin, pajzsmirigy... a hozott labor eredmények és az orvosi diagnosztika alapján)
2. anamnézis felvétele
3. anamnézis kiértékelése,a szükséges változtatások átbeszélése
4. étrend és mozgásprogram ajánlás
5. egyéni étrend összeállítása
6. 1 héten keresztül történő követése,korrigálása

Az állapotfelmérés eredményei

-hozzávetőleges képet adnak a változtatni szükséges állapotról. Szükséges- e a testsúlycsökkentés,vagy esetleg a növelés, testzsírszázalék értéke megmutatja,hogy az izom-és testzsír aránya megfelelő-e (sokszor a látszat csal,mert egy normál,vagy vékony testfelépítésü embernél is eltérhet ez az arány és a zsír a domináns,amin testedzéssel lehet és szükségszerü vátoztatni), a BMI index körülbelüli értéket mutat és az erő sportolóknál pl.testépítőknél nem alkalmazható,a derék csípőarány mutatóval jól jellemezhetők a különféle testalkattipusok és a mért értékek rámutatnak a szív-és érrendszeri betegségek rizikófaktórára. Ennél a mérésnél, párosítva az anamnézis erre irányuló válaszaival, a metabolikus tipusosságára is következtethetünk a testalkatanalízissel,melynél tanácsolható a tipusára jellemző élelmiszerek kerülése,ugyanis fogyasztásuk esetén a közérzet és a testsúly is negatívan változhat, mely a későbbiekben egészségi problémát okozhat,vagy amennyiben a táplálkozásán változtatni képes, a már fennállók pozítivan befolyásolhatók.

A vérnyomás értékek utalnak az szív –és érrendszer állapotára,a normáltól való eltérést nem szabad figyelmenkivül hagyni,legtöbb esetben kezelés szükséges ,a hozott laboreredmények pedig mutatják az egyes betegségekre utaló jeleket, amelyek már súlyosabb esetekben orvosi szakellátást igényelnek,de a megfelelő táplálkozás beállításával,életmód váltással, kiegészítő terápiákkal ezek az értékek igenis újra a normál tartományba kerülhetnek és megelőzhetők a komolyabb egészségügyi problémák!

Az arcdiagnosztika ( Schüssler féle) megmutatja az arc különféle elváltozása alapján (ráncok,redők,színek,karikák..stb.)hogy milyen hiányállapotban van a szervezet,ezeket a hiányállapotokat a megfelelő táplálkozással,schüssler sókkal,vitaminokkal,ásványi anyagokkal meg lehet szüntetni.

Érdemes mindenképpen tanácsadást kérni,saját egészséged megőrzése érdekében,még ha nem is tapasztalsz különösebb problémát, sportolsz és a testsúlyoddal is elégedett vagy!

Amennyiben már valamely kialakult kórképpel szembesültél, az orvosi terápia és az életmódváltás - amelyhez segítségedre leszek- együttesen hozza meg számodra a mielőbbi felépülést!